Protokol za bezbednost

Udruženje građana "Roditelj" i Nacionalni centar za prevenciju povreda i promociju bezbednosti potpisali su danas protokol o saradnji.

Izvor: B92

Sreda, 20.08.2008.

15:25

Default images

Ovaj protokol podrazumeva zajedničku edukaciju dece i roditelja. Direktorica Nacionalnog centra za prevenciju povreda i promociju bezbednosti Mirjana Milankov kazala je na konferenciji za novinare da će na početku školske godine biti organizovana predavanja u školama kako bi se podigla svest o bezbednoj zajednici.

Milankova je navela da je opština Bački Petrovac jedina opština koja se uključila u projekat bezbedne zajednice i da je u aprilu Svetska zdravstvena organizacija tu opštinu proglasila bezbednom zajednicom.

Prema njenim rečima, već ta činjenica jasno ukazuje na to koliko je niska svest u Srbiji o bezbednoj zajednici.

"Bezbednost je osnovno ljudsko pravo. Treba znati da su povrede jedna od najčešćih uzroka smrti, a isto tako treba znati da se povrede mogu sprečiti", kazala je Milankov, koja je i lider projekta SZO "Bezbedna zajednica" za Srbiju.

Predsednica Udruženja građana "Roditelj" Dragana Chorić kazala je da je od izuzetne važnosti da se deca od najranijeg uzrasta edukuju kako bi odmah stekli svest o potrebi da se živi u bezbednoj zajednici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: