Napadnut direktor Vijesti

Direktor podgoričkog dnevnika Vijesti Željko Ivanović pretučen rano jutros u centru Podgorice.

Izvor: B92

Subota, 01.09.2007.

11:37

Default images

Ivanovića su oko četiri sata, posle izlaska iz restorana "Ribnica" gde je proslavljena desetogodišnjice rada tog lista, sačekala trojica napadača koja su ga udarali pesnicama i metalnim predmetima. Direktor Vijesti je izudaran po glavi i celom telu i posle pregleda u Kliničkom centru Crne Gore, rano jutros je pušten kući.

"Pored brojnih čestitki koje Vijestima dolaze od ljudi s imenom i prezimenom i instuticija, ovo je čestitka od onih koji nemaju ni ime ni prezime, ni obraz. To je čestitka od onih koji vladaju Crnom Gorom, a to je Milo Đukanović i njegova familija, bilo biološka ili kriminalna", kazao je Ivanović.

On je kazao da je napad na njega poruka Vijestima da ne mogu više da izlaze takve kakve jesu , već da moraju da se menjaju i poručio da je to "nemoguća misija".

Crnogorska uprava policije saopštila je danas da je angažovala sve raspoložive operativne snage kako bi identifikovala i pronašla napadača na direktora podgoričkog dnevnika "Vijesti" Željka Ivanovića.

Policija je u saopštenju potvrdila da su tri nepoznate osobe rano jutros u centru Podgorice napale Ivanovića kada je on prilazio svom automobilu.

Navedeno je da su dva napadača Ivanovića udarala bezbol palicama, a da je treća osoba, sa fantomkom na glavi, sve to posmatrala sa strane.

Policija je, pozivajući se na izveštaje lekara, navela da je Ivanović lakše povređen i da ima oteklinu na jagodičnoj kosti i ogrebotine na rukama i nogama, te da je on posle ukazane pomoći pušten kući.

Napad na Ivanovića oštro su osudili crnogorski predsednik Filip Vujanović, vladajuća Demokratska partija socijalista, opozicija i novinarska udruženja.

Na istom mestu na kome je napadnut Ivanović u oktobru prošle godine napadnut je književnik Jevrem Brković i ubijen njegov telohranitelj Srđan Vojičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: