Branilac: Otpravnik nije kriv

Zastupnik Ninoslava A, okrivljenog za železničku nesreću kod Sremskih Karlovaca, izjavio je da njegov klijent nije kriv za udes.

Izvor: B92

Sreda, 29.08.2007.

07:57

Default images

Advokat Bogdan Vla je novinarima rekao da je uložio žalbu na rešenje o pritvoru do 30 dana, koji je određen otpravniku vozova Ninoslavu A, pošto, kako je naveo, nije bilo osnova za određivanje pritvora.

Prema njegovim rečima, mašinovođa elektromotorne lokomotive prošao je kroz crveni signal i izašao na otvorenu prugu, iako mu je otpravnik vozova dozvolio da prođe kroz crveno samo da bi izvršio manevar vraćanja na kolosek na kojem će sačekati prolazak teretnog voza.

"Mašinovođa je, međutim, bez ikakvog logičnog objašnjenja i protivno svim propisima na železnici, izašao na otvorenu prugu i izazvao udes", kazao je Vla.

On je optužio medije da su o čitavom slučaju izveštavali senzacionalistički i da su njegovog klijenta unapred proglasili krivim.

"Protiv njega uopšte nije podneta krivična prijava za izazivanje nesreće, već za radnje nesprečavanja nesreće", rekao je Vla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: