Zahtev za saslušanje Koštunice

Branilac Zvezdana Jovanovića zatražio da premijer Vojislav Koštunica bude saslušan kao svedok u procesu za ubistvo premijera.

Izvor: B92

Petak, 10.11.2006.

13:56

Default images

Predlog Nenada Vukasovića tužilac je ocenio kao neosnovan, a o tome će se sudsko veće naknadno izjasniti. Tokom današnjeg pretresa čitani su transkripti svedočenja bivšeg šefa DB-a Gorana Petrovića.Vukasović je, stavljajući primedbe na taj iskaz, rekao da su neki svedoci napadali Koštunicu kao čoveka koji je sprečavao reformu i borbu protiv organizovanog kriminala.

"Ovde smo imali tri čoveka iz vrha države koji su iznosili demagogiju i izbegavali konkretne odgovore", rekao je prvooptuženi za ubistvo premijera Milorad Ulemek.

Ulemek je rekao da je on izgleda bio "jedina budala", koja je govorila šta se sve dešavalo u kuloarima Ministarstva policije dok "oni to kriju".

"Od nekih svedoka su se čuli najgori napadi na Vojislava Koštunicu, kao i pokušaji da se izokrene istina", poručio je Ulemek.

Bez Jovanovića

Optuženi Zvezdan Jovanović ponovio je danas u Specijalnom sudu da zbog zdravstvenih problema ne može da prati glavni pretres, pa je suđenje za ubistvo premijera Đinđića nastavljeno bez njega, kao i prethodna dva dana.

Jovanoviću je postupak razdvojen u sredu, ali je sudsko veće zatražilo da se Jovanović ponovo danas izjasni kako se oseća i da li može da prisustvuje glavnom pretresu.

Jovanović je, na pitanje sudskog veća, rekao da se oseća isto, odnosno da ima jaku glavobolju i da oseća pritisak u glavi i dodao da bi želeo da se planirani pregled obavi što pre kako bi mogao da bude na suđenju.

Kako je tokom ove sedmice saopšteno, Jovanović treba da se pregleda zbog sumnje da ima aneurizmu, proširenje krvnog suda u glavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: