U Iraku poginulo 28 policajaca

U napadu iz zasede na policijski konvoj u ablasti Bakube, severno od Bagdada, poginulo je 28 policajaca, a 25 ih je ranjeno.

Izvor: Beta, Rojters

Četvrtak, 26.10.2006.

22:27

Default images

To je drugi po redu veliki napad na iračke policijske snage u oblasti Bakube za poslednjih nekoliko dana. U nedelju je u toj oblasti poginulo 13 a ranjeno 25 policajaca u sličnom napadu na autobus.

Ranije danas, naoružani napadaci napali su u blizini Bakube stanicu specijalne iračke policije. U napadu je ubijeno šest a ranjeno 10 policajaca.

Bakuba je jako uporište sunitskih pobunjenika koji se često sukobljavaju sa američkim oružanim snagama i pripadnicima iračkih jedinica kojima komanduje šiitska vlada.

Pobunjeni šiiti u oslednje vreme često napadaju iračke snage bezbednosti. Američka vojska je te iračke snage trenirala i obučila.

Prema američkom planu, obučene iračke snage bi trebalo postepeno da preuzmu kontrolu nad bezbednosnom situacijom u zemlji, što bi omogućilo povlačenje oko 140.000 američkih vojnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: