Kako smeju da izgledaju đaci

Neke škole uvele pravila odevanja za učenike

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.09.2006.

07:57

Default images

Pravilnik o pristojnom odevanju u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" izričito kaže da se u školu ne može doći u odeći koja više otkriva nego što skriva telo. Đacima te škole nisu dozvoljene prekratke majice, majice na bretele, šminka, a nakit ne sme biti upadljiv ni preteran.

Takođe, u školu se ne može doći u kratkim pantalonama ili bermudama, a ne preporučuje se ni farbanje kose, naročito ne u jarke boje. Pravila odevanja, ali i ponašanja, važe i za nastavnike škole, kojima se ne preporučuje da dolaze odeveni u teksas.

U voždovačkoj Osnovnoj školi "Veselin Masleša", gde već nekoliko godina važe pravila oblačenja u školi, dečaci i devojčice ne smeju da nose papuče, majice na bretele, kape na času, navijačka obeležja, majice s dubokim dekolteom, obuću s visokim potpeticama.

Nisu dozvoljeni ni raspuštena i neuredna kosa, dugački i namazani nokti, a nepoštovanje pravila povlači disciplinsku odgovornost za nastavnike, dok se neuredni đaci moraju vratiti kući, pristojno se obući i odmah vratiti u školu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: