10 uslova za Bugarsku i Rumuniju

Evropska komisija preporučila je da se Bugarska i Rumunija pridruže EU sledeće godine samo ukoliko ispune još 10 uslova.

Izvor: B92

Utorak, 16.05.2006.

16:35

Default images

Od Bugarske se zahteva da pokaže opipljive rezultate u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala. Predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo posebno je naglasio da dve zemlje, uprkos dosadašnjim naporima u pripremama za prijem, moraju da napreduju u oblasti pravosuđa i unutrašnjih poslova.

"Komisija će izvestiti o napretku koji su postigle Rumunija i Bugarska najkasnije do početka oktobra. Na osnovu toga, komisija će razmotriti da li će datum prijema (Bugarske i Rumunije) u EU i dalje biti 1. januar 2007", navodi se u saopštenju Evropske komisije. 

Najavljeno je da će Barozo i komesar za proširenje Evropske unije Oli Ren već večeras otputovati u Bugasku i Rumuniju kako bi njihove predstavnike ubedili da učine "finalni napor".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: