10 kompanija za kupovinu Mobi 63

Za kupovinu najmanje 70 odsto vlasništva kompanije Mobi 63, naslednika Mobtela, prijavilo se 10 međunarodnih kompanija.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.05.2006.

17:34

Default images

Komisija Vlade Srbije do 19. maja treba da proceni ko se od prijavljenih kvalifikovao za dalje učešće na tenderu. Prema najavama iz Ministarstva privrede, to je početak privatizacije u oblasti telekomunikacija, a novi vlasnik kompanije Mobi 63 biće poznat do kraja leta.

Prijave za kupovinu kompanije Mobi 63 podnele su sledeće kompanije: Mobilkom Austrija, Frans telekom, Dojče telekom, Tele 2 Švedska, Telesonera Švedska, Telenor Norveška, MTS Rusija, Orasko telekom Egipat, Emirejt telekom UAR, Diskaunt korp Izrael.

U agenciji za privatizaciju ponovili su da su na tenderu ponuđene licenca, oprema i pretplatnička baza kompanije Mobi 63, nasleđena od kompanije Mobtel.

“Do 19. maja ćemo proceniti ko ispunjava uslove i ko ide dalje u postupak”, izjavio je Vladislav Cvetković, predsednik tenderske komisije.

Da bi mogle da učestvuju na tenderu, firme moraju da imaju najmanje tri miliona mobilnih pretplatnika i prihod od najmanje 500 miliona evra u prethodnoj fiskalnoj godini. U Ministarstvu privrede kažu da je to početak regulisanja mobilne telefonije.

"Do sada smo imali dva operatera, oba u većinskom državnom vlasništvu. Na ovaj način otvara se proces privatizacije, od kojeg će koristi imati građani - kroz veću konkureciju dobiće bolju uslugu i nižu cenu, a i država će imati značajan priliv u budžet", kaže savetnik za privatizaciju ministra privrede Bogdan Petrović

Cena koju zainteresovani operateri ponude ne može biti manja od 800 miliona evra. Vlada Srbije uzela je u obzir i opciju po kojoj će ukupna zarada premašiti milijardu evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: