Sreda, 24.08.2005.

15:19

Sukob Davinić-Dinkić zbog satelita

Mlađan Dinkić potvrdio je da je sukob sa Prvoslavom Davinićem nastao zbog zahteva da se za vojsku zakupi satelit.

Izvor: B92, FoNet

Default images

Ministar finansija Mlađan Dinkić potvrdio je navode medija da je sukob sa ministrom odbrane i stranačkim kolegom Prvoslavom Davinićem nastao zbog zahteva predsednika SCG Svetozara Marovića da se vojsci daju 53 miliona evra za zakup satelita koji bi nadgledao Kosovo i Crnu Goru.

"Nisam ja bio jedini koji se suprotstavio toj ideji Marovića pre svega, da se nabavi taj skupi satelit", rekao je Dinkić na konferenciji za novinare, dodajući da se tu radi o "stvari koja prevazilazi lične odnose sa bilo kim", kazao je Dinkić.

"Daleko od toga da je to jedina stvar zbog koje sam ja izrazio protivljenje kako se vode finansije u vojsci", obrazložio je Dinkić.

"To nema veze samo sa G17 plus. Vojska je institucija i mi ovde samo govorimo o odgovornosti jednog čoveka u okviru partije, dok odgovornost o trošenju ovih para je daleko šira i odnosi se na konkretne pojedince koji su činili velike propuste u upravljanju vojnim budžetom".

On je najavio da će, posle sastanka Predsedništva G17 plus, koji će, kako saznaje B92 biti održan u četvrtak po podne, a čija tema je sukob Dinkić-Davinić, javnost biti obaveštena o ishodu, kao i o tome protiv koga će i zašto biti podnete odgovarajuće prijave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

13 h

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

8 h

Podeli: