General VSCG po svom nahođenju

General-major Vinko Pandurević, koji se dobrovoljno predaje Tribunalu, penzionisan je 16. juna 2001, kao general VJ, saznaje B92.

Izvor: B92

Utorak, 22.03.2005.

09:42

Default images

Pandurevićevo pojavljivanje u uniformi Vojske Srbije i Crne Gore, gostujući na jednoj beogradskoj televiziji, ministar odbrane je, gostujući u emisiji TV B92 "Javna tajna", ocenio kao kršenje zakona.

"Postavlja se pitanje na osnovu čega je on obukao uniformu generala Vojske SCG. On je to uradio po nekom svom nahođenju, a inače, on na to nema pravo, to je čak kažnjivo. On je penzionisan general i s tog stanovišta nema pravo da se pojavljuje u uniformi. On je to učinio iz njemu poznatog razloga, koji nama nije poznat. Ja se nadam da međunarodna zajednica neće iz toga izvući neke negativne zaključke, s obzirom na to da je njegov slučaj dosta jasan", rekao je Davinić.

Vinko Pandurević optužen je za učešće u zločinu u Srebrenici kao komandant Zvorničke brigade VRS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: