Ponedeljak, 26.09.2016.

15:48

Pucnjava u Francuskoj, predao se napadač

Nepoznati muškarac pucao je ispred supermarketa u mestu Por-Marli u departmanu Ivlin u pariskom regionu, teško ranivši dve osobe, nakon čega je pobegao.

Izvor: Tanjug

Pucnjava u Francuskoj, predao se napadač
Foto: Gettyimages

Napadač se potom zatvorio u stanu, ali se ubrzo predao policiji zajedno sa suprugom koja je bila sa njim.

Francuska televizija "Be-Ef-Em" objavila je to navevši tvrdnju neimenovanog zvaničnika da je napadač "mentalno poremećena" osoba. Tužilaštvo je saopštilo da je reč o "prestupu privatnog karaktera".

Rojters javlja, pozivajući se na saopštenje portparolke tužilaštva, da ovaj napad "u principu nema veze sa terorizmom".

Muškarac je automobilom stigao do supermarketa, a onda je otvorio vatru na kasirku (57) i njenog kolegu (73), koji su u tom trenutku bili na pauzi.

Njih dvoje su, sa teškim povredama, prebačeni u bolnicu.

List "Parizjen" je objavio da je napadač, penzioner koji u tom mestu, zapadno od Pariza, živi godinu dana, posle pucnjave pobegao i zabarikadirao se u svom stanu, a u njegovom automobilu je pronađena puška.

AFP javlja da je reč o muškarcu u šezdesetim godinama, a francuska I-tele navodi da je napadač 70-godišnji muškarac,

Izvor blizak istrazi rekao je da je osumnjičeni napadač poznat policiji zbog nasilničkog ponašanja.

Do pucnjave je došlo oko 12.30 sati, nakon čega su intervenisale specijalne policijske snage u potrazi za napadačem, koji je redovni kupac u supermarketu, naveli su policijski izvori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: