Četvrtak, 26.01.2017.

21:54

"Blic": Šef policije NS maskiran posetio ranjenog dilera

Načelnik novosadske kriminalističke policije Saša Barjaktarović prvi je koji je u bolnici posetio ranjenog dilera Nika Uskokovića (37), piše "Blic".

Izvor: Blic

Default images
Foto: Freeimages

Kako navode, više njihovih sagovornika koji su se zatekli na licu mesta kaže da je Barjaktarović bio na hirurgiji Urgentnog centra u Novom Sadu u društvu osuđivanog dilera Goranom Kovačevićem Gorancem.

“Bio je zamaskiran. Došao je u jakni ‘vijetnamci’ i sve vreme je držao kapuljaču na glavi, a tako je ušao i na odeljenje”, kaže jedan od sagovornika beogradskog lista koji je u isto vreme bio na Urgentnom.

Barjaktarović navodi da je u Kliničkom centru Vojvodine boravio sa još jednim kolegom iz profesionalnih razloga.

“Kako bih u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima uzeo izjavu od N. U. (37), oštećenog u krivičnom delu teško ubistvo u pokušaju. O ovom razgovoru je, u skladu s procedurom, sačinjena službena beleška, a o detaljima razgovora s oštećenim, zbog interesa istrage, zasad nisam u mogućnosti da govorim”, naveo je Barjaktarević u odgovoru.

“Blic” tu ističe da on nije dao odgovor na pitanje da li je bio u društvu sa Kovačevićem, kao i da nije praksa da načelnik kriminalističke policije sam uzima izjavu od oštećenog.

Uskoković je u utorak upucan u ruku u sačekuši ispred dvorišta OŠ "Đura Daničić" u Novom Sadu. U trenutku pucnjave krenuo je po dete u školu, a osnovci su upravo bili završili smenu.

Policija sumnja da meta sačekuše nije bio Uskoković. Ispituje se mogućnost da su napadači hteli da pucaju na vlasnika automobila Gorana Kneževića Goranca, inače šefa kriminalne grupe kojoj pripadao i Uskoković, navodi beogradski list.

Saša Barjaktarović je u policiji od 1990. Bio je inspektor za krvne delikte u Novom Sadu, komandir policije u Vrbasu i jedan od osnivača UBPOK-a u Beogradu. Od 2002. do 2014. bio je šef Odseka za suzbijanje opšteg kriminala u PU Novi Sad, a potom je u decembru 2014. postavljen na mesto načelnika kriminalističke policije u Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: