Kosovo 1

20.05.2024.

22:49

Teror nad Srbima se nastavlja: Direktor Banke Poštanske štedionice priveden pa pušten

Takozvana kosovska policija privela je večeras, u svojstvu svedoka, direktora filijale Banke Poštanska štedionica u Kosovskoj Mitrovici Igora Radića, koji je nakon davanja izjave pušten iz policije.

Izvor: Tanjug

Teror nad Srbima se nastavlja: Direktor Banke Poštanske štedionice priveden pa pušten
Kosovo online

Podeli:

Ovo je izjavio za Tanjug direktor tzv. kosovske policije za region Sever Veton Eljšani. 

On je izjavio da je Radić priveden u svojstvu svedoka kao odgovorno lice kako bi potvrdio što je sve zaplenjeno tokom današnje akcije.

"On je odveden u policijsku stanicu kako bi kao svedok i direktor, potpisao zapisnik o onom što je tokom akcije pronađeno u filijali u Mitrovici", rekao je Eljšani za Tanjug.

Tzv. kosovska policija saopštila je da je danas zatvorila šest jedinica Poštanske štedionice u četiri opštine na severu KiM, na osnovu, kako su naveli, izveštaja ''institucija za finansijski monitoring''.

Prethodno su danas pripadnici tzv. kosovske policije sa puškama i pancirima upali su u ekspoziture Poštanske štedionice u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom potoku i Leposaviću, dok su građani pokušavali da podignu penziju, socijalnu pomoć i druga novačna sredstva, javio je raninje dopisnik Tanjuga sa KiM.

Policija je takođe upala i u zgradu Uprave za trezor u Kosovskoj Mitrovici.

Kada su pripadnici policije ušli u zgrade, stranke koje su se nalazile u prostorijama štedionice su izbačene iz zgrade, dok su radnici zadržani, a ispred sve četiri ekspoziture nalazili su se pripadnici policije naoružani dugim cevima.

Pored toga, pripadnici specijalnih jedinica bili su raspoređeni na više punktova u ulicama koje vode prema bankama.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: