Utorak, 24.06.2014.

10:16

Krupnju pomoć i dalje neophodna

Više od mesec dana posle katastrofalnih poplava i klizišta, situacija u Krupnju postepeno se stabilizuje, ali su uslovi i dalje daleko od potrebnih za život.

Izvor: Beta

Default images

Prema proceni lokalnog kriznog štaba, šteta od poplava i klizišta je oko 1,5 milijardi dinara, što je gotovo tri puta više od godišnjeg budžeta ove nerazvijene opštine na severozapadu Srbije.

Srušeno je 38 kuća, ali to nije i konačan broj porodica koje će morati da grade nov krov nad glavom, jer je 168 kuća oštećeno.

Glavni vodovodni pravci su osposobljeni, a ovih dana vojska probija put i do poslednjeg vodovodnog zahvata na Zmajevcu.

U Krupnju ima struje, a za desetak dana biće popravljene telefonske linije i za poslednjih 1.100 korisnika kojima ne rade fiksni telefoni, saopšteno je danas iz lokalnog kriznog štaba.

Predsednik Opštine Krupanj Rade Grujić izjavio je lokalnim medijima da su uređeni deo vodotoka sanirale "Srbijavode", ali da lokalna uprava očekuje pomoć i na vodotocima drugog reda.

"To jeste naša nadležnost, ali nemamo tehniku ni sredstva da nešto ozbiljnije uradimo na ovim rekama", napomenuo je Grujić.

Takođe još uvek trebaju cisterne za pranje ulica i otpušavanje kanalizacija.

Krupanj je jedna od najugroženijih opština od majskih poplava, gde je još uvek na snazi vanredna situacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: