Utorak, 22.01.2013.

16:56

UNS i NUNS o Đilasu i Kuriru

UNS: Đilasova tužba protiv Kurira neprihvatljivo uvlačenja medija u političke sukove. NUNS: Tužba je pritisak na redakciju ali je neprihvatljiva i hajka Kurira.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

U saopštenju UNS-a se navodi da je Đilas tužio izdavača i glavnog i odgovornog urednika Kurira, zbog toga što je ovaj dnevnik, kako kažu, "objavio trvrdnje poslanika DS Petra Petkovića iznete za skupštinskom govornicom da je Dragan Đilas na poslovima marketinga, od kada je ušao u politiku, zaradio 1,2 milijarde evra".

Oni podsećaju da, po Zakonu o javnom informisanju, medij ne može biti odgovoran ako je verno preneo diskusiju izrečenu u parlamentu.

Povodom tužbe Đilasa, koji od "Kurira" za pretrpljene duševne bolove traži odštetu od 120 milijardi dinara, u NUNS-u smatraju da je pravo svakog građanina, ukoliko je oštećen, da pravdu potraži na sudu, ali da enormni odštetni zahtevi mogu dovesti do gašenja medija.

"Tužba Dragana Đilasa predstavlja neku vrstu pritiska na redakciju Kurira", navodi se u saopštenju.

Oni su pozvali kolege iz "Kurira" da se drže profesionalnih standarda i proverljivih činjenica i oštro se protive vokabularu koji povremeno koristi "Kurir" u tekstovima o Draganu Đilasu u kojima ga nazivaju "Hitlerom", "Đilterom", a njegove saradnike "doglavnicima", poslanike DS "umobolnicima", što, kako kažu, zaslužuje svaku osudu.

"Na taj način 'Kurir' svoj kritički stav prema Draganu Đilasu pretvara u medijsku hajku, a na javnoj sceni promoviše atmosferu linča, čemu se NUNS uvek suprotstavljao", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: