Kurir: Đilas nas tuži za mlrd. €

Dnevni list Kurir saopštio da ga je Dragan Đilas tužio za milijardu evra i zatražio zaštitu od pritiska. Đilas: Odštetni zahtev besmislen kao i pisanja o meni.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 21.01.2013.

16:55

Default images

"Kurir" je zatražio zaštitu "od pritiska, zastrašivanja i pokušaja gašenja".

U saopštenju "Kurira" navodi se da je gradonačelnik Beograda tužio list za milijardu evra, tj. za sumu od 120 milijardi dinara i da je tražio da se zabrani pisanje negativnih tekstova o njemu.

"Kurir" je saopštio da je u tužbi navedeno da Đilas tuži "Kurir" "za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda", a ocenjuje se da je tužba nezabeležena u sudskoj praksi i pokušaj Đilasa da "ugasi najtiražniji dnevni list u Srbiji i zastraši novinare i urednike, posle bezuspešnih pokušaja da stavi Kurir pod svoju kontrolu".

Kako se navodi u saopštenju, Đilas u tužbi zahteva da sud izrekne i hitnu privremenu meru - da se "Kuriru" zabrani da objavljuje negativne tekstove o njemu, pod pretnjom plaćanja novčane kazne od 500.000 dinara.

"Ovim zahtevom Đilas na mala vrata uvodi cenzuru u srpske medije i pokušava da disciplinuje one koje nije uspeo da stavi pod kontrolu preko svoje medijske kuće 'Dajrekt medija', koja ima monopolski položaj na tržištu reklama u Srbiji i određuje u kojim medijima će se pojaviti reklame privatnih, ali i velikih državnih kompanija", ocenio je "Kurir".

Taj list je naveo da je o tužbi obavestio sva domaća i međunarodna novinarska udruženja, strana predstavništva i medije u Srbiji, regionu i svetu i da očekuje zaštitu. Poručeno je i da će list "nastaviti da piše o aferama Dragana Đilasa".

Đilas: Odštetni zahtev besmislen kao i pisanja o meni

Dragan Ðilas (Foto: Tanjug, arhiva)
Gradonačelnik Beograda i predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je danas da je tužio dnevni list "Kurir" na sve iznose za koje je taj list njega optužio, i naveo da je odštetni iznos besmislen, kao i pisanja "Kurira" o njemu.

"Odštetni zahtev je na isti iznos koji je 'Kurir' napisao da ja posedujem. Sve tužbe koje sam podneo su na one iznose za koje je mene 'Kurir' optužio. Iznos je naravno besmislen, kao što su besmislene i tvrdnje koje 'Kurir' objavljuje o meni", rekao je Đilas Tanjugu.

Iz "Kurira" su naveli da je u pitanju najveći odštetni zahtev protiv medija u istoriji sveta.

Đilas je u tužbi protiv "Kurira", kako piše u saopštenju, naveo da taj list tuži "za pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda".

"Jasna je Đilasova namera da preko ove tužbe, nezabeležene u sudskoj praksi, pokuša da ugasi najtiražniji dnevni list u Srbiji i zastraši novinare i urednike, posle bezuspešnih pokušaja da stavi 'Kurir' pod svoju kontrolu", naveo je "Kurir".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: