Petak, 18.07.2014.

11:13

Koha: Viliamson u ponedeljak na KiM

Prištinski dnevnik Koha ditore piše da će u ponedeljak američki tužilac Klint Viliamson doći na Kosovo uoči objavljivanja rezultata u izveštaju Dika Martija.

Izvor: Tanjug

Default images

List, naime, prenosi da je u Prištini potvrđeno da odlazeći premijer Hašim Tači očekuje američkog tužioca u ponedeljak, dok u Briselu za sada nema potvrde.

"Ne mogu da potvrdim planove za buduće putovanje ambasadora Viliamsona, ali bez ikakve sumnje mogu da negiram bilo kakvu trvrdnju da ćemo naše nalaze predstaviti na način na koji vi sugerišete", rekao je za Kohu ditore portparol Operativne grupe Žoao Sosa, odgovarajući na pitanje da li će upoznati kosovske vlasti sa rezultatima svoje istrage.

Istraga u slučaju trgovine organima, za koju se pretpostavlja da je počinila bivša Oslobodilačka vojska Kosova na najmanje dve lokacije u Albaniji - u Burelu i Fuš Kruji, počela je 2011. godine.

U aprilu je Kosovo usvojilo rezoluciju o osnivanju specijalnog suda. Rezoluciji je prethodila razmena pisama izmedju predsednice Atifete Jahjaga i šefice EU za spoljne poslove, baronese Ketrin Ešton.

Viliamson, koji od početka rukovodi Specijalnom jedinicom za istragu slučajeva pomenutim u izveštaju Dika Martija za organizovani kriminal i trgovinu organima, trebalo bi u avgustu da okonča mandat nakon što prethodno saopšti rezultate istrage koja je trajala tri godine.

Koha ditore ranije je prenela da diplomate u Briselu čekajući rezultat istrage ne veruju da će na Kosovu biti negativnih reagovanja čak ni u slučaju da optužnica bude podignuta protiv neke značajne političke figure.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putine, ponižen si

Tri ruska sistema zemlja-vazduh koja je trebalo da štite Krim uništena su za svega nekoliko minuta u baražu projektila američke proizvodnje.

7:52

17.6.2024.

14 h

Podeli: