Nedelja, 17.06.2012.

08:57

Požar lokalizovan,dim i dalje kulja

Požar koji je rano jutros izbio u hotelu "Grand" na Kopaoniku je uspešno lokalizovan, povređenih nema. Dim i dalje kulja iz zapaljenog objekta.

Izvor: B92, Beta

Default images

Rezultati istrage o uzroku izbijanja požara mogli biti poznati sutra.

Kako je rekao komandir Vatrogasno-spasilačke jedinice MUP-a Srbije u Kraljevu Milanko Obrenoviću požaru su potpuno uništeni recepcija, aperitiv sala i oko 30 soba hotela "Grand".

Oko 40 vatrogasaca iz Kraljeva, Kruševca, Kopaonika, Brusa i Raške i dalje rade na tome da dogase požar, rekao Milanko Obrenović.

Kako javlja snimatelj B92 Boško Branković koji je bio u hotelu u trenutku izbijanja požara gosti hotela nisu bili organizovano evakuisani već su po izbijanju požara sami napustili zgradu.

U jednom delu hotela u kome su bile sobe tokom evakuacije su se zaglavila vrata pa su gosti sami morali da ih razvaljuju da bi napustili hotel, saznaje agencija Beta.

Požar, u kojem nema povredjenih, a pričinjena je velika materijalna šteta, izbio je jutros oko 4.15 i u tom trenutku u hotelu je bilo oko 70 gostiju, koji su premešteni u susedne objekte.
Požar u hotelu Grand na Kopaoniku (Foto: Zvezdana Crnogorac)
Načelnik Vatrogasne jedinice Kraljevo rekao je da je, prema informacijama kojima nadležni trenutno raspolažu, vatra oštetila oko 30 soba u jednom bloku hotela, trećinu krova i aperitiv salu.

"U toku je uvidjaj na terenu inspektora protivpožarne zaštite, ali s obzirom da je reč o većem požaru, verovatno će rezultati istrage biti poznati tek sutra", rekao je Obrenović.

Zahvaljujući brojnim ekipama vatrogasaca, požar je lokalizovan rano jutros, ali zbog specifičnosti objekta još uvek nije u potpunosti ugašen.
Kako je saopšteno iz MK grupe, u čijem vlasništvu se nalazi hotel "Grand", požar je u 4.30 sati zahvatio istočno krilo hotela, povredjenih nije bilo, a svi gosti su evakuisani i premešteni u druge smeštajne kapacitete u neposrednoj blizini.

Iz te grupe je objašnjeno da nadležne službe ispituju uzrok požara, o čemu će naknadno informisati gradjane, kao i o materijalnoj šteti, koja se još uvek procenjuje.
Požar u hotelu Grand na Kopaoniku (Foto: Zvezdana Crnogorac)
MK Grupa se zahvalila svim nadležnim službama, vatrogascima, policiji, gradjanima i zaposlenima na nesebičnoj pomoći tokom gašenja požara, a posebno Vojsci Srbije.

Kompanija MK Group učiniće sve da sanira štetu na delu smeštajnih kapaciteta i uložiće sve napore da puni kapaciteti "Granda" u rekordnom roku budu ponovo u funkciji i rekonstruisani u skladu sa standardima hotela, dodaje se u saopštenju.

Iz te grupe podsećaju da je nakon privatizacije 2008. godine, kompanija MK Group investirala 15 miliona evra u renoviranje hotela i apratmanskog kompleksa Konaci. Zamenik predsednika vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obići će popodne hotel, koji je, kako je naveo MUP, delom izgoreo u požaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: