Utorak, 17.04.2012.

19:13

"Tajni dosijei ne donose rešenja“

Otvaranje tajnih dosijea je osetljivo pitanje i treba da stavimo tačku na prošlost, ali ne mislim da će to doneti neka rešenja, kaže Dragan Šutanovac.

Izvor: B92

Default images

Ministar odbrane je u emisije "Između dve vatre“ rekao da nije imao lične motive da "kopa“ po dosijeima i da ga oni ne interesuju i ne fasciniraju.

"Ja nisam nikada nijedan dosije iz Vojno bezbednosne agencije video ili tražio. Nije u opisu mog posla", kaže Šutanovac. .

On je kazao da je otvaranje tajnih dosijea osetljivo pitanje i podsetio da se Demokratska stranka, čiji je potpredsednik, i 2000. godine zalagala za otvaranje dosijea.

"Ne pitajte me zašto se to nije desilo", kazao je Šutanovac i dodao da vojne službe "nemaju problem da otvore arhive".

Kandidatkinja LDP-a za ministra odbrane Nataša Mićić kaže da se ta stranka uvek zalagala za otvaranje tajnih dosijea, zajedno sa strankama kao što je SPO.

"I pre nego što je EU obelodanila da je uslov, mi smo se otvoreno zalagali za otvaranje dosijea. Potrebno je da ga rešimo zbog nas. 2003. godine je donet zakon o lustraciji i uslov da se primenjuje je otvaranje dosijea. Taj zakon je i dalje na snazi, ali nijedan predsednik skupštine nije predložio članove komisije, tako da imamo zakon koji je na snazi, a nema političke volje ni želje“, kaže Mićićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: