Petak, 16.05.2014.

16:15

Voda je odnela sve,sve smo izgubili

Reporter B92 posetio je meštane u okolini Šapca koji su u poplavama izgubili sve što su imali - kuće su potopljene, njive i oranice, životinje se utopile.

Izvor: B92

Default images

Za jedan tren Jeremija Bogdanović je izgubio sve. Danas je došao da obiđe objekte koje je potopila nabujala Dobrava, u nadi da je bar koja životinja od mnogobrojnog stada preživela.

"Ovce su krenule za mnom i došao sam do cilja, falio je jedan metar da izađu. Međutim, voda je počela da ulazi u čizme i ja sam morao da izađem i napustim. Sve su se podavile. Komšije su samo čule kako koze mekeću i dave se", kaže Jeremija Bogdanović. Pojedine kuće potpuno su odsečene i do njih već dva dana ne može da se dođe. "Ljudi uvode vodu u kuhinju i kupatilo. Kod nas je ušla kroz prozor i napunila celu kuću", kaže Rodoljub Samardžić.

Janići mogu samo do vrata, ali ne i u dvorište, jer je voda stigla do kućnog praga. U nabavku hrane idu preko improvizovanog izlaza. "Mi smo kao alpinisti. Izlazimo kroz prozor i vraćamo se preko ove stolice. Kad voda dođe još više, moraćemo da napustimo", kaže Biljana Janjić.

Većina meštana Orida je napustila svoje domove, pa već dva dana spavaju kod rodbine i prijatelja. "Nema ni struje ni vode. U gradu smo kod rođaka, a ovde dođemo samo da vidimo šta se događa. Životinje smo podigli na čardak", kaže Borka Marinković. "Ne možemo da pređemo most, pa ne znam gde ćemo spavati noćas", kaže Ljiljana Janjić. Ovaj deo puta prema Obrenovcu neprohodan je za saobraćaj, a policija obezbeđuje prelaz preko mosta. Zbog visokog vodostaja reka, u prekidu je i put Šabac-Obrenovac. Vodena bujica odnela je plastenike i poplavila kuće i oranice u selima Orid i Mrđenovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: