Petak, 16.05.2014.

00:31

Evakuisano 4.600 ljudi

Načelnica Uprave za upravljanje rizikom u Sektoru za vanredne situacije Sanja Žugić Vuksanović kaže za B92 da je u toku jučerašnjeg dana evakuisano 4.600 ljudi.

Izvor: B92

Default images

Trenutno je najkritičnije u pomoravskom okrugu, na teritoriji Jagodine i Paraćina, gde je ugroženo oko 12.000 ljudi, rekla je Žugić Vuksabnovićeva, dodajući da nadležni čine sve što je u njihovoj moći da pomognu građanima.

Što se tiče područja Beograda, saopštila je da je u toku evakuacija u Pinosavi, i da je u pitanju preventivna evakuacija, zbog opasnosti na prelivanju brane na Beloj reci.

"Odbijanje evakuacije je obeležilo dan", kaže ona i dodaje da nakon procene Sektora da mora da dođe do evakuacije, građani odbijaju da napuste domove, a onda se situacija dramatično promeni nakon sat, dva kada ju je, kako je rekla, često i nemoguće izvršiti. Zbog toga se onda angažuju helikopteri i vrši evakuacija iz vazduha.

"Ključno je da se evakuacija izvrši blagovremeno, kada su uslovi za to dobri, a naše procene su uvek blagovremene, ali nažalost ljudi odbijaju, i tu su problemi".

U Lazarevcu, kako je rekla, nema struje, ni vode, a i telekomunikacione linije su prekinute. Večeras je on kritičan i odsečen od Beograda, rekla je načelnica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

19 h

Podeli: