Utorak, 14.11.2017.

11:36

Nemačka: Migracija problem u koalicionim razgovorima

Tokom razgovora o potencijalnim partnerima nove nemačke koalicije konzervativci kancelarke Angele Merkel i partija Zelenih izneli su oprečne stavove o migraciji

Izvor: Tanjug

Nemačka: Migracija problem u koalicionim razgovorima
Foto: Gettyimages

Hrišćansko-demokratska unija Angele Merkel, Slobodne demokrate i Zeleni pokušavaju da odluče da li će početi formalne koalicione pregovore ove nedelje.

Glavni kamen spoticanja je odnos prema problemu migracija, posebno da li bi trebalo dozvoliti rođacima da se pridruže ljudima, koji su dobili zaštitu, ali ne i azil.

Ljudi u takvoj poziciji trenutno ne mogu da dovedu rodbinu u Nemačku, a Merkelin saveznik Folker Kauder rekao je da "nema prostora za manevrisanje", prenosi AP.

On je rekao da bi u slučaju da se omogući dolazak i članova porodica, u Nemačku ušlo oko 300.000 ljudi.

Klaudija Rot iz stranke Zelenih rekla je da je osnovno pravo dovesti i svoju porodicu. Ona je demantovala Kauderove tvrdnje, rekavši da je realnija brojka između 50.000 i 70.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: