Ponedeljak, 13.02.2017.

22:23

Tramp na mukama: Flin "leti" iz Bele kuće zbog Rusa?

Određeni broj savetnika predsednika SAD Donalda Trampa ohrabruje šefa Bele kuće da razmisli o davanju otkaza savetniku za nacionalnu bezbednost Majklu Flinu.

Izvor: Tanjug

Tramp na mukama: Flin
Getty Images

Taj zahtev je upućen zbog toga što Flin nije priznao da je razgovarao s ambasadorom Rusije Sergejom Kisljakom o sankcijama koje je odlazeća predsednička administracija Baraka Obame uvela Moskvi.

Savetnica u Beloj kući Kelien Konvej je izjavila da savetnik za nacionalnu bezbednost Majkl Flin ima "puno poverenje" predsednika SAD Donalda Trampa.

To je rečeno "En-Bi-Si njuzu" koji podseća da su i Flin i Trampov tranzicioni tim negirali da se taj razgovor desio.

Američka televizija navodi da se ovako kadrovske promene dešavaju u svakoj administraciji, bilo da je republikanska ili demokratska, ali nikada ovako rano na samom početku mandata.

Viši politički savetnik u Beloj kući Stiven Miler odbio je da u emisiji ove televizije kaže da li Tramp i dalje ima poverenja u Flina, a AP podseća da predsednička administracija već četvrti dan zaredom odbija da se izjasni po tom pitanju.

Sajt politiko.com je objavio da se Tramp prijateljima i saveznicima žalio ne samo na Flina, već i na svojeg šefa kabineta Rajnsa Pribusa i pres sekretara Bele kuće Šona Spajsera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: