Nova vest
Fudbal 16

15.6.2024.

20:20

Selektor Engleske pred Srbiju: "To što sam čuo me je šokiralo"

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt izneo je svoja očekivanja od utakmice sa Srbijom u prvom kolu Evropskog prvenstva.

Autor: Stefan Smuđa

Stefan Smuđa
Stefan Smuđa
Profimedia

Specijalni izveštač iz Nemačke – Stefan Smuđa

Srbija i Engleska će se sastatu u nedelju od 21.00 u Gelzenkirhenu na "AufŠalke" areni.

B92.sport

Sautgejt je na konferenciji za medije pre utakmice istakao da ga Srbija ne bi iznenadila ukoliko bi napala i da zna da se neće braniti.

"Ne bi me iznenadilo kada bi Srbija napadala. Mogu brzo da igraju, da prenose loptu, ali i to mogu da rade sa puno strpljenja. Ali, ni ne očekujem da će se braniti. Njihov selektor ne voli tako da igra", rekao je Sautgejt.

A da li očekuje Srbiju sa jednim ili dva napadača?

"Teško je biti sto odsto siguran. Dragan ima različite opcije, znamo da mogu da igraju u više sistema i da napadači mogu da prouzrokuju probleme. Znamo da imaju kvalitete i moramo da se suočimo sa njima, ali svaka ekipa ima svoje slabosti i naša uloga će biti da to iskoristimo", poručio je selektor Engleske.

Dobio je i pitanje vezano za tragičnu smrt 26-godišnjeg golmana Milvola, Matija Šarkić.

"Znamo da neki od naših igrača su igrali sa njim. Vesti koju sam čuo bila je šokantna. Ima igrača koji su imali isto godina i koji su igrali jedni protiv drugih. Bio je veoma popularan, izvanredan karakter i ovo je stvarno tužan dan", rekao je Sautgejt.

Podeli:

Komentari 16

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
iOS

Španija "nagazila" Apple

Španski regulator (CNMC) objavio je da je otvorio istragu kako bi utvrdio da li je Apple uslovima za programere aplikacija u prodaji u App Store-u kršio propise o ravnopravnoj tržišnoj konkurenciji.

Index

9:45

1 h

Aktuelno

Ovako će se ratovati VIDEO

Novi vid ratovanja uzima maha: Rakete i tenkove zamenila je tastatura, a znanje se zloupotrebljava za nelegalne poslove koji ucenama donose dobru zaradu. Jednom rečju – hakeri.

B92

9:00

2 h

Novo Sport Video Menu