Ponedeljak, 12.03.2012.

20:17

Postavljeni displeji na 10 stanica

Na deset stanica javnog gradskog prevoza od danas su u funkciji displeji sa kojih građani mogu da dobiju informaciju koliko je udaljeno vozilo koje očekuju.

Izvor: Tanjug

Default images

Displeji su postavljeni u Ulici kralja Milana, u smeru ka Terazijama, na kružnom toku Slavija, na Zelenom vencu, u smeru ka Terazijskom tunelu, a od sutra će biti u funkciji i displeji u Takovskoj naspram Glavne pošte ka "Mostaru", u Bulevaru kralja Aleksandra kod Pionirskog parka i na stanici ka Vukovom spomeniku.

Od sutra će u funkciji biti i displeji kod opštine Novi Beograd u smeru ka centru grada, kod Doma omladine ka Pančevačkom mostu, na stajalištu "Kijevska" u Požeškoj u smeru ka centru, kod Sajma ka Banovom brdu, kao i u Bulevaru Mihajla Pupina, pored pumpe "Dejton", saopšteno je danas iz Gradske uprave.

U narednih nekoliko meseci na stajalištima gradskog prevoza biće postavljeno još stotinu displeja na najfrekventnijim stanicama, a oni će građanima davati tačne informacije o autobusima koji nailaze.

Kako je saopšteno, u toku je i probno korišćenje besplatne sms usluge, koja će zvanično početi da funkcioniše 15. marta.

Osim podatka kada nailazi prvo vozilo, građani će moći da dobiju informaciju kada će naići i ostala vozila sa trase na kojoj čekaju.
Usluga će, kako je saopšteno, doprineti rasterećenju gradskog saobraćaja, jer će korisnici moći da odluče da li će ući u prvo i naredno vozilo, ako je u prvom gužva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: