Utorak, 11.12.2012.

07:57

Zavejana Crna Gora,aerodrom otvoren

Sneg je jutros prekrio gotovo celu Crnu Goru, osim jadranske obale. Više puteva je zatvoreno za saobraćaj. Aerodrom ponovo otvoren. Na Žabljaku metar snega.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

Podgoricu je zahvatila prava snežna mećava, što se veoma retko događa u glavnom gradu Crne Gore.

Napadalo je već dvadesetak centimetara snega, a prestanak padavina, ali i jače zahlađenje meteorolozi najavljuju za posle podne.

Iz Službe za informisanje podgoričkog aerodroma naveli su da će ta vazdušna luka biti otvorena za saobraćaj do daljeg, tj. u zavisnosti od vremenskih prilika biće procenjeno da li će i kada će eventualno ponovo biti zatvoren za saobraćaj.

Podgorički aerodrom je očišćen, ali avioni još nisu počeli da lete. U Podgorici je sneg prestao da pada, ali se strahuje od zahlađenja pošto bi raskvašeni sneg mogao da se zaledi.

Aerodrom u Tivtu nije zatvaran za saobraćaj.

Raskvašeni sneg bi mogao da se zaledi, što u glavnom gradu Crne Gore stvara velike probleme, jer na ovakvo vreme nisu navikli ni pešaci ni vozači.

Zbog snega, u čitavoj Crnoj Gori saobraćaj je otežan, a neki magistralni putevi su zatvoreni.

Najviše snega u Crnoj Gori, visokog čak metar, palo je na Žabljaku, saopštili su hidrometeorolozi, dok je u Kolašinu, drugom crnogorskom zimskom centru, napadalo do 66 centimetara snega.

Visina snega u Nikšiću je 53 centimetra, a snežne vejavice povremeno je bilo čak i u Baru i na području opštine Kotor.

Putevi od Nikšića do Šavnika i Plužina su i dalje neprohodni, kao i magistrala od Mojkovca do mosta na Đurđevića Tari, u pravcu Žabljaka i Pljevalja.

Napajanje elektičnom energijom u većem delu Crne Gore je stabilizovano, nakon višesatnog prekida u snabdevanju strujom, zbog snežne mećave koja je zahvatila tu državu.

Portparolka Elektrodistribucije Tanja Zečević kazala je da najveći deo Crne Gore sada ima stabilno napajanje električnom energijom.

Prema njenim rečima, problema sa snabdevanjem strujom i dalje ima u pojedinim prigradskim naseljima, kao i na seoskim područjima.

"Zbog uključenja trafo-stanice Podgorica 3 imamo povremene ispade, pa će struja nestajati i dolaziti. Veliki deo potrošača bio je istovremeno bez struje, pa je teško brzo stabilizovati stanje", kazala je ona.

Zečevićeva je, u izjavi medijima, navela da je do višesatnog prekida električnom energijom u većem delu Crne Gore došlo zbog ispada dalekovoda elektroprenosnog sistema, koji se desio između Hidroelektrane Perućica i trafo-stanice Podgorica 1. Ona je apelovala na građane da smanje potrošnju električne energije.

Vozovi iz Srbije kasne i po nekoliko sati.

I u Srbiji je danas veoma hladno, a sneg pada u većem delu zemlje i Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: