Subota, 09.07.2016.

08:17

Još jedna pucnjava: Bivši vojnik pucao na belce u Tenesiju

Nedugo nakon što je Majka Džonson u Dalasu ubio pet policajaca i ranio devet osoba, dogodila su se još tri slična incidenta u Misuriju, Džordžiji i Tenesiju.

Izvor: B92, Tanjug

Još jedna pucnjava: Bivši vojnik pucao na belce u Tenesiju
Foto: Tanjug

Nekoliko sati pre nego što je američki vojni veteran afričkog porekla pucao na 12 belih policajaca, ubivši petoricu, a sedam ih je ranjeno, na protestu u Dalasu, još jedan crni bivši pripadnik vojske SAD pucao je nasumice na automobile i policiju na autoputu u Tenesiju.

Tom prilikom život je izgubila jedna žena, a ranjene su još tri osobe, među kojima i jedan policajac, javlja AP.

Kao i snajperista iz Dalasa, napadač iz Tenesija Lakim Kion Skot (37) rekao je da je u četvrtak ujutro pucao kao odgovor na policijsku brutalnost prema Afroamerikancima, saopštile su juče američke vlasti, prenosi danas američka agencija.

U pucnjavi u Tenesiju stradali su i civili, a jedna od njih je ubijena 44-godišnja Dženifer Runi, majka dvoje dece koja je radila kao raznosač novina i u trenutku napada vozila je autoputem. Skot, koji je bio naoružan jurišnom puškom, pištoljem i velikom količinom municije, ranjen je u razmeni vatre sa policijom i prebačen je u bolnicu, a sada je u teškom, ali stabilnom stanju.

Istražni biro u Tenesiju saopštio je da je preliminarnom istragom utvrdjeno da je Skot bio umešan i u druge incidente.

Policajci su se našli na meti napada i u Džordžiji i Misuriju nakon što je policija ubila Afroamerikance u Luizijani i Minesoti, dok je u napadu crnog bivšeg vojnika u Dalasu ubijeno pet policajaca, a sedmorica ih je ranjeno.

Policajac koji je upucan u Sent Luisu u Misuriju prevezen je u bolnicu i trenutno se nalazi u stabilnom stanju, saopštili su zvaničnici.

Policija je opisala osumnjičenog kao Afroamerikaca koji je nosio sivu majicu i farmerke, a uhapšen je nedugo nakon što je policija krenula u potragu.

Još jedan policajac u Valdosti u Džordžiji je ranjen u razmeni vatre sa nepoznatim mladićem, a njegovo stanje je kritično.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: