Petak, 09.06.2006.

08:07

Organi SCG u organe Srbije

Vlada Srbije ukinula Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i još neke organe, institucije i funkcije državne zajednice.

Izvor: B92

Default images

Među ukinutim institucijama i funkcijama jesu Skupština Srbije i Crne Gore, predsednik državne zajednice, Savet ministara, Vrhovni savet odbrane i Sud Srbije i Crne Gore. Deo zaposlenih u tim institucijama preuzeće organi Srbije, a oni koji budu proglašeni tehnološkim viškom dobiće otpremnine.

Ministar pravde Zoran Stojković rekao je da od svih ministarstava SCG ostaju da rade ministarstva odbrane i inostranih poslova. "Ministarstvo za ljudska i manjinska prava je sada telo Vlade, a jedan deo nadležnosti koji se odnosio na pitanja pravosuđa, odnosno pravde, preuzima naše ministarstvo i deo zaposlenih ljudi i jedan deo MUP-a. Ostaje Savet za saradnju s Haškim tribunalom. On će imati direktora, to će biti službenik koji će obavljati te poslove u skladu s formiranom službom i pravilnikom o radu", kaže Stojković.

Prelazak ministarstava odbrane i spoljnih poslova na republički nivo biće regulisan izmenama zakona o ministarstvima i o Vladi, koji će biti doneti u roku od 45 dana. Kako je rekao ministar privrede Predrag Bubalo, tim aktima biće uređeno i pitanje izbora nove potpredsednice Vlade i ministra poljoprivrede. "Čeka se izmena i Zakona o Vladi, kojom će biti ustanovljena i neka ministarstva potrebna za funkcionisanje države Srbije da bi sve to bilo urađeno u paketu", kaže Bubalo.

Među organima koji nastavljaju rad jeste i Nacionalni savet za saradnju s Haškim tribunalom, na čijem će čelu ostati Rasim Ljajić, ali i Koordinaciono telo za jug Srbije i Kordinacioni centar za Kosovo i Metohiju, koji će nastaviti rad na republičkom nivou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putine, ponižen si

Tri ruska sistema zemlja-vazduh koja je trebalo da štite Krim uništena su za svega nekoliko minuta u baražu projektila američke proizvodnje.

7:52

17.6.2024.

22 h

Kosovo

Otpriznaće tzv. Kosovo?

Nekadašnji ambasador Srbije u Mađarskoj Rade Drobac ocenio je da zvanična Budimpešta zna koliki značaj Srbija pridaje Kosovu i ukoliko joj se ukaže prilika - neće propustiti da povuče odluku o priznanju.

12:50

17.6.2024.

17 h

Podeli: