Sreda, 06.08.2014.

18:34

IEP: Srbija bezbedna zemlja

Institut za ekonomiju i mir (IEP) sa sedištem u Njujorku, objavio je rezultate istraživanja koji pokazuje da je Srbija na 52. mestu u svetu po "indeksu mira".

Izvor: Tanjug

Default images

Srbija, dakle, spada među 30 odsto najbezbednijih država u svetu.

Prema podacima IEP, najviši indeks bezbednosti imaju Island, Danska, Austrija, Novi Zeland i Ssvajcarska, dok se na poslednjem 162. mestu našla Sirija, u kojoj već tri i po godine besni građanski rat.

U konkurenciji evropskih država, Srbija je 29. od 36 zemalja, a ispred nje su, pored ostalih, Slovenija i Hrvatska.

Indeks mira se izračunava prema 22 stavke, a podaci se prikupljaju od Međunarodnog instituta za strateška istraživanja, Svetske banke i nekoliko agencija Ujedinjenih nacija.

Evropa je najmirniji svetski region, jer je čak 14 zemalja starog kontinenta u prvih 20 po bezbednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

1 d

Svet

Orban je kažnjen, i to žestoko

Najviši sud Evropske unije doneo je odluku da Mađarska mora da plati kaznu od 200 miliona evra zbog nepoštovanja politike migracija i azila, javlja Dojče vele.

10:55

13.6.2024.

1 d

Podeli: