Ponedeljak, 05.03.2012.

09:38

Bomba kod Erdoganove kancelarije

Blizu kancelarije turskog premijera Tajipa Erdogana u Ankari jutros je eksplodirala bomba i jedna osoba je lakše ranjena.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

Kako javljaju lokalni mediji, bomba je eksplodirala jedan sat pre nego što je u istoj zgradi trebalo da počne zasedanje turske vlade.

Bomba u plastičnoj flaši eksplodirala je dvadesetak metara od Erdoganove kancelarije. Nijedna grupa zasad nije preduzela odgovornost za ovaj bombaški napad u Ankari.

Policija je počela opsežnu istragu, pošto se strahuje da je u tom delu grada možda podmetnuta još neka eksplozivna naparava. Stručnjaci za eksplozive u zaštitnoj odeći pretražuju okolinu da bi proverili da li ima još bombi.
Struènjaci za eksplozive pretražuju okolinu (Fonet)
Turska televizija javila je da je ranjena osoba zaposlena u vladi.

Jutrošnji incident usledio je samo nekoliko dana posle aktiviranja eksploziva u Istanbulu, blizu kancelarija vladajuće partije Pravde i razvoja, kada je ranjeno 15 policajaca i jedan civil.

Niko nije preuzeo odgovornost za raniji napad.

U Turskoj su aktivni kurdski pobunjenici koji se bore za otcepljenje jugoistoka Turske, kao i radikalni levičari i islamske grupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: