Ponedeljak, 04.11.2013.

18:13

Niš: Psihoaktivni pelcer u pošiljci

Carinici u Pošti Niš pronašli u pošiljci iz Holandije pelcer biljke "Salvia cuttting" za koju se sumnja da poseduje psihoaktivna svojstva.

Izvor: Tanjug

Default images

Kako se navodi u saopštenju Uprave carina, biljku "Salvia divinorum cutting" veoma je teško odgajiti iz semena, zbog čega se i prodaju pelceri koji se kao takvi i sade.

"Kako je prodaja ove biljke u Holandiji legalna, nakon naručivanja preko interneta dostavlja se u epruveti zapakovanoj u poštanskoj pošiljci. Koren biljke je potopljen u tečnost koja sadrži sve neophodne hranjive sastojke, pa je biljka vitalna i nakon dužeg transporta u poštanskoj pošiljci", objašnjeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, pomenutu biljku koristili su Indijanci plemena Mazatek kako bi izazvali padanje u trans.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: