Petak, 04.10.2013.

08:09

Blic: Čović i Vesić u upravi BG?

Naprednjaci i socijalisti se dogovaraju da tokom prinudne uprave u Beogradu vlast predaju nestranačkim ličnostima, kao što su uradili i prilikom rekonstrukcije.

Izvor: Blic

Default images

Među kandidatima za privremeno Gradsko veće su bivši član SPS Nebojša Čović i bivši član DS Goran Vesić.

Oba kandidata su vrlo bliska lideru SNS Aleksandru Vučiću i juče nisu hteli da na bilo koji način komentarišu ova nezvanična saznanja “Blica”.

"U privremeno Gradsko veće Vlada će postaviti ljude koje kandiduju stranke koje imaju odbornike u Skupštini Beograda. Zasad je učešće u gradskoj vlasti odbila samo DS. U SNS još nije odlučeno da li će u privremenu vlast imenovati svog budućeg kandidata za gradonačelnika ili će to biti samo tehnička uprava. Jedno je sigurno, grad će funkcionisati bez problema ", kaže za “Blic” izvor blizak lideru naprednjaka.

Izvor “Blica” navodi da se u SNS priprema program reformskih mera za Beograd, posebno za javnu upravu, sličan kao i za republiku.

"Problem u Beogradu su javna preduzeća koja ne uspevaju da se izdržavaju sama i svakog meseca kad isplaćuju plate uđu u minus kod banaka. Ta preduzeća su često i izvor korupcije jer, recimo, “Beograd put” služi samo tome da drugim preduzećima daje posao. Plan za Beograd se radi i jedino što sada mogu da vam kažem je da će javna uprava biti reformisana bez otpuštanja, kao i na republičkom nivou, i da PKB sigurno neće ostati državno preduzeće. Osim vodovoda, kanalizacije, grejanja i delom gradskog prevoza, nema razloga da druga preduzeća ostanu državna. Ići će se na privatizacije i javno-privatno vlasništvo", otkrio je deo naprednjačkih planova za Beograd izvor “Blica”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: