Utorak, 04.02.2014.

21:08

"Spremni smo da uđemo u vladu"

Osnovni razlog raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora je nesumnjivo namera SNS da preuzme vođenje Vlade Srbije, kaže za Danas lide DSS Vojislav Koštunica.

Izvor: Danas

Default images

On kao razlog ističe i želju SNS da se na izbore izađe pre nego što se pokaže da, uprkos svoj propagandi, nije bila u stanju da reši nijedan od nagomilanih gorućih ekonomskih i socijalnih problema.

"Na izborima građani odlučuju koja politika treba da upravlja zemljom i koji ljudi će sprovoditi tu politiku. Jedno je, dakle, želja SNS, a drugo je šta će narod odlučiti na izborima", kaže Koštunica.

On smatra da su Srbiji potrebne suštinske promene da bi izašla iz duboke političke, ekonomske i moralne krize, a da je glavni uzrok te krize Evropska unija, to jest odnos sadašnje i prethodne vlasti prema EU.

„EU preko Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju doslovno uništava srpsku privredu i mi smo do sada izgubili milijarde evra zbog tog sporazuma. Sada je na narodu da odluči da li hoće da Srbija i dalje ide pogrešnim putem evropskih integracija ili hoće da promeni državnu politiku i da se slobodno razvija ekonomski i u svakom drugom pogledu. Za republičke izbore mi kandidujemo političku neutralnost i ekonomiju političke neutralnosti, odnosno prekid pregovora i redefinisanje odnosa sa EU, u skladu sa državnim i ekonomskim interesima Srbije".

Na pitanje s kim bi DSS pristala da formirate sledeću vladu, Koštunica je rekao:

"DSS je do sada formirao dve vlade koje su, po mom sudu, Srbiji donele mnogo dobrog. Ne treba ni podsećati kako se u Srbiji živelo tada, a kako se živi danas. Ako nam narod ukaže poverenje, mi smo spremni da učestvujemo u vlasti. Naravno, to znači da zastupamo političku neutralnost, a ne pogrešnu politiku evropskih integracija", rekao je Koštunica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

142 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: