Ponedeljak, 03.09.2012.

17:56

Jerkovljevoj prećeno putem telefona

Aleksandra Jerkov kaže da su joj telefonom upućene ozbiljne pretnje u kojima se od nje traži da u roku od 48 sati zakaže nastavak sednice Skupštine Novog Sada.

Izvor: B92, Beta

Default images

"Mogu samo da kažem da je reč o visokom funkcioneru jedne opozicione stranke u gradu i da mi je poručeno da, ako za 48 sati ne zakažem nastavak vanredne sednice Skupštine grada, za mene više nema života u ovom gradu, a kamoli u bavljenju politikom", rekla je Aleksandra Jerkov za agenciju Beta i dodala da je o tome obavestila policiju.

Ona je navela i da zbog daljeg toka istrage neće u javnost da iznosi više detalja.

"Ja bih pretnje mogla da shvatim i neozbiljno, ali nas iskustva uče da se stvari uvek ne završe dobro", rekla je Jerkovljeva i dodala da su pretnje stigle neposredno pre nego što će medijima objaviti datum nastavka sednice.

Ona je ranije danas zakazala nastavak vanredne sednice, na čijem dnevnom redu je i zahtev za smenu gradonačelnika Novog Sada Igora
Pavličića, za 12. septembar.


Predstavnici stranaka koje nameravaju da preuzmu gradsku vlast u Novom Sadu osudili su ovakve pretnje.

Predsednik Gradskog odbora SNS u Novom Sadu Miloš Vučević osudio je upućivanje pretnji Aleksandri Jerkov. Upitan kako komentariše izjavu Jerkov da su joj upućivane pretnje Vučević je na konferenciji za novinare kazao da bilo kakve pretnje upućene bilo kome, najoštrije osuđuje.

Predstavnici SNS-a, SPS-a, DSS-a, SPO-a, Romske demokratske stranke, pet odbornika sa liste "Dveri" i jedan odbornik sa liste NOPO koji su isključeni iz te dve stranke, potpisali su koalicioni sporazum o formiranju nove većine u Skupštini grada Novog Sada.

Očekuje se da će ta većina biti potvrđena na sednici gradske skupštine 12. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

1 d

Svet

Orban je kažnjen, i to žestoko

Najviši sud Evropske unije doneo je odluku da Mađarska mora da plati kaznu od 200 miliona evra zbog nepoštovanja politike migracija i azila, javlja Dojče vele.

10:55

13.6.2024.

1 d

Podeli: