Sreda, 03.08.2011.

12:23

Ministar: Lekovi stižu na Kosovo

Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio da će zdravstvenim institucijama na Kosovu biti isporučena veća količina lekova danas. Krv i kiseonik već stigli.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

"Ministarstvo je nakon nastale situacije na Kosovu reagovalo svim raspoloživim kapacitetima i tokom dana lekovi će stići na Kosovo, sa svim potrebnim dozvolama, kako bi zdravstveni radnici imali dovoljne količine lekova da obavljaju svoj posao", rekao je Stanković novinarima na konferenciji u Klubu poslanika.

On je naveo da će u narednom periodu, u zdravstvene ustanove na Kosovu biti dopremljeni insulin, setovi za dijalizu i transfuziju krvi, pošto je do sada vladala nestašica tog materijala.

Prema Stankovićevim rečima, RZZO je obezbedio 9,8 miliona dinara za isplatu dugova medicinskom centru u Kosovskoj Mitrovici, a biće spreman da pomogne i drugim zdravstvenim institucijama na Kosovu, koje iskažu potrebu za lekovima.

Ministarstvo je za koordinaciju svih aktivnosti u vezi sa snabdevanjem lekovima ustanova na Kosovu odredeilo državnu sekretarku Elizabet Paunović, rekao je Stanković.

KFOR je na prelazu Jarinje dozvolio ulaz vozilima koji nose humanitarnu pomoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

1 d

Podeli: