Šest Bugara zarobljeno u Sudanu

Šest Bugara koji rade za Svetski program za hranu (WFP) zarobljeni su u Sudanu, pošto je njihov helikopter prinudno sleteo, na letu od Južnog Sudana do Kartuma.

Izvor: B92

Sreda, 28.01.2015.

17:09

Default images

Tročlana posada helikoptera i tri oficira bugarske čarter aviokompanije "Heli Er" su zarobljena u ratom razorenoj, pokrajini Južni Kordofan, potvrdio je portparol bugarskog ministarstva spoljnih poslova u izjavi za agenciju Rojtersu.

"Bugarski državljani zarobljeni u Sudanu su dobro i pregovori (za oslobađanje) su u toku. Ovo nije zarobljeništvo, ali ne mogu da otkrijem više detalja", naveo je bugarski ministar inostranih poslova Danijel Mitov.

Pobunjenici Sudanskog narodnooslobodilačkog pokreta -Sever (SPLM-N) drže zarobljene Bugare u Južnom Kordofanu.

U izjavi za Rojters portparol pobunjenika Mubarak Ardol je naveo da je helikopter leteo u aktivnoj borbenoj zoni u Južnom Kordofanu i da su pripadnici SPLM-N mislili da je u pitanju sudanski vojni helikopter.

"Mi samo želimo da potvrdimo da nisu povezani sa režimom u Kartumu. Trenutno smo u kontaktu sa UN i WFP da organizujmo njihovo oslobađanje", navodi Ardol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: