Vulin: Radimo na boljim uslovima

Vulin obišao Zavod za vaspitanje dece i omladine Dom Vasa Stajić i poručio da resorno ministarstvo radi na podizanju standarda institucija u tom sistemu.

Izvor: B92

Petak, 28.11.2014.

13:19

Default images

Ministar za rad Aleksandar Vulin rekao je i da se socijalna davanja neće smanjivati ni za jedan dinar.

On je prilikom obilaska tog doma u kome se sprovodi "siks" program (pojačan intenzivni tretman) rekao da je ministarstvo prepoznalo problem dece sa ulice i da će se truditi svim silama da ih skloni, zaštiti i omogući novi početak.

Vulin je rekao da ta deca nisu kriva, a da je problem što je društvo uvek okretalo glavu od njih, a da je Dom Vasa Stajić dobar primer kako im se može pomoći.

"Ministarstvo je tu da pomogne, trudićemo se i na tome radimo, da podignemo standard svih naših institucija, svih centara za socijalni rad, domova, svih institucija koje se bave socijalnim radom", poručio je Vulin ističući da programi poput ovog "siks" programa koji se sprovodi u toj ustanovi može da pomogne da deca sa ulice budu sklonjena, ali da se sa njima nakon toga radi i pomogne u njihovom daljem vaspitanju.

"Siks program daje odgovore, šta posle sa njima, odnosno kako da od problema u društvu napravimo od njih korisne članove društva", rekao je Vulin navodeći da je Ministarsto rada tu da pomogne.

Na pitanje da li će u budžetu za narednu godinu moći da se izdvoje sredstva za ove namene, Vulin je rekao da će novca za to biti i da socijalna davanja neće smanjivati ni za jedan dinar.

"Ponosan sam na stav predsednika vlade i mog ministarstva da su socijalna davanja neće smanjiti ni za jedan dinar", rekao je Vulin ističući da to ministarstvo 93,66 odsto svog budžeta.

Vulin je objasnio da preostali deo budžeta 6,8 odsto su smanjena za 15,8 odsto odnosno da je ministarstvo uštedelo 1,8 milijardi dinara.

"Biće prostora i za ovakve programe, i za kapitalne investicije, i da povećamo i obnovimo prostore samo ćemo se drugačije organizovati, nešto novcem, a nešto drugačijim odnosom prema donatorima i fondovima EU", poručio je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: