Dragojević u skupštinskoj klupi?

Filmski režiser Srđan Dragojević biće novi poslanik socijalista u Skupštini Srbije, piše list “Alo”.

Izvor: B92

Subota, 02.03.2013.

21:39

Default images

Prema pisanju ovog lista, autor kultnih filmova ”Lepa sela lepo gore“ i ”Mi nismo anđeli“ u poslaničke klupe ulazi kako bi pojačao redove socijalista, pošto je bio 55. na izbornoj listi koalicije SPS-PUPS-JS na parlamentartnim izborima u maju prošle godine.

Izvor “Aloa” iz vrha SPS-a tvrdi da je rukovodstvo stranke najozbiljnije razmatralo da Dragojević uđe u poslaničke klupe.

“On bi u parlament ušao umesto nekog od poslanika SPS-a koji bi trebalo da uskoro ode na neku funkciju jer bi ostanak u parlamentu predstavljao sukob interesa. Ovih dana obavićemo razgovor sa Dragojevićem jer verujemo da će pojačati našu poslaničku grupu”, kaže sagovornik”Aloa”.

On dodaje da je Dragojević u partiji već dokazao da ima afinitet da se ozbiljnije bavi politikom.

“Srđan je na sednicama Glavnog odbora SPS-a, čiji je član, pokazao da je vrlo kreaitivan i sposoban da daje sugestije i predloge i kada su u pitanju neke životne stvari koje nemaju veze sa profesijom kojom se bavi”, navodi izvor lista.

Lider SPS-a Ivica Dačić je na kongresu te partije 2010. godine predstavio Dragojevića članovima GO kao jednog od ljudi koji bi trebalo da pomognu u reformi partije.

“Alo”, međutim, navodi da saradnja Dačića i Dragojevića datira još iz devedesetih godina, kada su obojica kao novinari sarađivali u listu ”Student“.

Dragojević za “Alo” kaže da bi rado prihvatio ponudu da bude poslanik.

“Predsednik IO SPS-a i šef poslaničke grupe Branko Ružić mi je nagovestio da bih mogao da postanem poslanik umesto nekoga... Ne znam kada bi to moglo da se desi, ali ako mi to i zvanično predlože, sa zadovoljstvom ću prihvatiti”, izjavio je Dragojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: