Stefanović sa Del Pičijem u Kanadi

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović sastao se danas sa predsednikom geopolitičke grupe "12 plus" Robertom del Pičijem.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.10.2012.

18:44

Default images

Del Piči je rekao da će predložiti da Srbija bude predstavljena u Nadzornom odboru Grupe kao predstavnik regiona Jugoistočne Evrope.

Stefanović, koji je na čelu srpske delegacije koja u Kanadi prisustvuje Skupštini Interparlamentarne unije (IPU), izjavio je za Tanjug rekao da je na sastanku sa Del Pičijem izrazio spremnost za aktivnije učešće Srbije u toj grupi, koja okuplja evropske zemlje u okviru IPU, ali i u IPU uopšte.

Del Piči je, kako je dodao Stefanović, istakao da podržava veće učešće srpske parlamentarne delegacije i ukazao da će predložiti da Srbija bude predstavljena u Nadzornom odboru grupe kao predstavnik regiona jugoistočne Evrope.

Članovi naše delegacije, među kojima su i Nada Kolundžija i Marija Obradović, nastavljaju učešće u radu različitih odbora, a tokom dana Stefanović će se, kako je najavio, sastati sa predsednicima delegacija Rusije, Australije i Argentine.

Kako je dodao, sutra će biti nastavljeni međuparlamentarni susreti sa predstavnicima parlamenata Kine i verovatno Kanade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: