Titovi brigadiri u Smederevu

U naselju omladinskih radnih akcija "Sedam sekretara SKOJ-a" u Smederevu okupilo se 130 bivših brigadira radnih akcija.

Izvor: B92

Subota, 01.09.2012.

17:10

Default images

Povod okupljanja na ovom mestu je to što su tu boravili “akcijaši” u vreme kada je dobrovoljni omladinski rad bio slavljen.

Okupljeni brigadiri došli su da se prisete vremena kada su izgrađivali puteve i pruge u Jugoslaviji. Akcijaše je pozdravio Arif Sirotanović, bratanac nekadašnjeg heroja rada rudara Alije Sirotanovića.

"Danas se osećam mlađi za dvadesetak godina, kada smo poslednji put bili na akciji u Kikindi 1989. godine. Suze radosnice koje su bile ovde, u Smederevu, ništa nisu manje nego što su bile one kada smo se rastajali 1989. u našoj smeni u Kikindi", rekao je pozdravljajući brigadire Arif Sirotanović.
Znaèka uèesnika radne akcije na izgradnji auto-puta Bratstvo i jedinstvo (Foto: sr.wikipedia.org)
"Mi brigadiri ne umemo drugačije da živimo nego da širimo bratstvo, ljubav, drugarstvo, prijateljstvo, koje ćemo preneti na naše mlađe, jer nećemo dozvoliti da se prekine drugarstvo stvoreno na radnim akcijama", rekao je on.

Sirotanović je izrazio uverenje da će u Smederevu već naredne godine "vijoriti više zastava iz svih republika bivše Jugoslavije" u nadi da će brigadiri "izgraditi te porušene mostove".

On je najavio da će sutra u Smederevo stići još brigadira.

Prvi skup brigadira održan je u Smederevu prošle godine, 28. maja, a od naredne će se akcijaši okupljati 9. juna, na dan kada su počinjale omladinske radne akcije u Jugoslaviji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: