Simpatizer Brejvika planirao napad

Češka policija je uhapsila danas jednog muškarca, simpatizera masovnog ubice Andersa Beringa Brejvika, zbog sumnje da je planirao da izvede bombaški napad.

Izvor: B92

Subota, 18.08.2012.

18:29

Default images

Vlasti su saopštile da je policija 10. avgusta pretresla stan 29-godišnjeg čoveka u severoistočnog gradu Ostravi i pronašla veliku količinu oružja, uključujući eksplozivne materijale.

Zasad nije poznato ko je trebalo da bude na meti napada ove osobe, čiji identitet nije otkriven, a u toku je istraga o ovom slučaju, javila je agencija Frans pres.

Prema rečima šefa policije u Ostravi Radovana Vojte, uhapšeni je očigledno bio simpatizer Brejvika, koji je prošle godine u Oslu i na ostrvu Utoja ubio 77 ljudi, budući da je na internetu koristio Norvežaninovo ime.

Čeh je ranije osuđivan za nekoliko prekršaja, a pre dve godine dobio je uslovnu kaznu na šest meseci jer je aktivirao bombu ručne izrade na jednoj pumpi u Ostravi.

Susedi iz njegove zgrade, koja je evakuisana tokom policijske akcije, rekli su za češku agenciju ČTK da je reč o mentalno poremećenoj osobi, a ne o desničarskom ekstremisti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: