NATO: Rusija ne treba da strahuje

Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen izjavio je da Rusija ne mora da strahuje od plana o postavljanju sistema raketne odbrane u istočnoj Evropi.

Izvor: B92

Petak, 04.05.2012.

18:49

Default images

On je dodao da Rusija treba da sarađuje sa tom vojnom alijansom.

Rasmusen je rekao da bi raketni štit mogao da pomogne u odbrani Rusije isto kao i članica NATO-a.

Načelnik ruskog Generlštaba Nikolaj Makarov zapretio je u četvrtak preventivnim napadom na američki raketni štit u istočnoj Evropi ako SAD nastave sprovođenje tog spornog plana.

Rasmusen je rekao da je takav komentar "neopravdan" i da "najbolji način na koji Rusi mogu da se uvere da sistem raketne odbrane nije usmeren protiv Rusije jeste da se uključe u saradnju koju predlažemo".

Zvaničnici NATO-a su navodili da žele saradnju sa Rusijom, ali su odbacili predlog Moskve da zajedno rukovode postavljanjem raketnog šitta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: