Svetski mediji se pozvali na B92

Svi svetski mediji kao udarnu vest prenose informaciju iz Beograda da je uhapšen bivši komandant vojske Republike Srpske Ratko Mladić, pozivajući se na B92.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 26.05.2011.

14:27

Default images

Mediji prenose izveštaje i sa vanredne konferencije za novinare predsednika Srbije Borisa Tadića, koji je saopštio da je Mladić uhapšen.

Britanska TV stanica BBC direktno je prenosila obraćanje predsednika Srbije.

Ovu vest prenose sve najuticajnije svetske agencije - AP, Rojters, AFP, regionalne, kao i svetske TV stanice - CNN, Foks, Skaj njuz, ORF, TV5, i druge.

Informativne emisije u kojima se govori o hapšenju Mladića još traju, a među sagovornicima su i brojni svetski uticajni analitičari i eksperti za bezbednost.
Ruska agencija Itar-Tas takođe je naglasila da je EU upozorila Beograd da neće razmatrati zahtev Srbije za nastavak evrointegracija sve dok je Mladić na slobodi.

Agencija RIA Novosti podsetila je, u izveštaju o Mladićevom hapšenju, da je srpska vlada u više navrata izjavljivala da čini sve što je moguće radi hapšenja preostale dvojice begunaca. "Pretpostavljalo se da se obojica skrivaju u Srbiji", navela je RIA Novosti.

Intefaks je izveštaj o hapšenju počeo rečenicom da je "za Haški tribunal najtraženija osoba posle Radovana Karadžića - general bosanskih Srba Ratko Mladić - zaista uhapšen" i da je to potvrdio predsednik Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: