Napadnut još jedan novinar u Rusiji

Novinar lokalnog lista "Novosti Žukovskog" Anatolij Adamčuk pretučen je rano jutros u Žukovskom, 25 kilometara jugoistočno od Moskve.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.11.2010.

18:12

Default images

Ovaj napad dogodio se dva dana pošto su napadači pokušali da ubiju vodećeg novinara prestižnih ruskih novina "Komersant" Olega Kašina.

Adamčuka su dvojica nepoznatih muškaraca oborila na zemlju i potom nekoliko puta udarili u glavu, javile su svetske agencije. Napad se dogodio u blizini redakcije "Novosti Žukovskog" oko 2.15 posle ponoći.

Adamčuk je izgubio svest, a kada je došao sebi shvatio je da mu je nestao prenosni disk - USB sa materijalom.

Novinar veruje da je napad povezan s njegovim profesionalnim aktivnostima, a njegove kolege ne isključuju mogućnost da postoji veza između napada i Adamčukovog protesta zbog seče šuma u toj oblasti radi izgradnje autoputa.

Adamčuk je bio pijan kada je napadnut, pošto je alko-test pokazao da je u krvi imao 1,63 promila alkohola, rekao je šef odeljenja za odnose s javnošću Regionalne moskovske policije Jevgenij Gildejev, javila je ruska agencija Itar-tas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: