Kacin: Srbija napredovala

Srbija vidno je napredovala u procesu pristupanja EU, ocenjeno u razgovoru Slavice Đukić-Dejanović i Jelka Kacina.

Izvor: B92

Utorak, 16.03.2010.

09:07

Default images

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović i izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin saglasili su se da je činjenica da će dalji proces pristupanja EU dosta zavisiti od izveštaja tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca, navodi se u večerašnjem saopštenju iz Skupštine Srbije.

Konstantovano je da je Skupština Srbije razvila "živu parlamentarnu aktivnost", ne samo u regionu, već i sa mnogim zamljama članicama EU.

Đukić-Dejanovićeva je istakla da je posebno značajno što su učinjeni krupni koraci u unapređenju parlamentarne saradnje sa parlamentima sa prostora bivše SFRJ.

Sagovornici su se saglasili da bi kontakti na najvišem nivou Skupštine Srbije i članova Evropskog parlamenta, kako u Beogradu, tako i u Strazburu, omogućili da se parlamentarna aktivnost Srbije što više približi članovima Evropskog parlamenta.

"To bi bilo od velike koristi u daljim koracima ka ispunjavanju svih zahteva iz obaveza Mape puta", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: