Tadić sa porodicama nestalih

Predsednik Srbije Boris Tadić je, povodom obeležavanja 14. godišnjice "Oluje", razgovarao sa delegacijom Udruženja porodica nestalih i poginulih u Hrvatskoj.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 03.08.2009.

17:28

Default images

Tadić je izjavio da su povratak izbeglih, problemi vezani za povraćaj imovine Srba u Hrvatskoj, kao i proces ekshumacije i identifikacije žrtava pitanja koja se moraju rešavati u okviru poboljšanja sveukupnih odnosa Srbije i Hrvatske.

Kako je saopštila informativna služba predsednika Srbije, Tadić je danas, povodom obeležavanja četrnaeste godišnjice akcije "Oluja", razgovarao sa delegacijom Udruženja porodica nestalih i poginulih u Hrvatskoj, koju je predvodio predsednik Udruženja Čedomir Marić. Ta delegacija je upoznala Tadića sa problemima sa kojima se suočavaju i izrazila nezadovoljstvo što proces ekshumacije i identifikacije žrtava, stradalih tokom rata u Hrvatskoj, teče sporo.

Predstavnici Udruženja su naveli da se, prema njihovim podacima, oko 2.230 osoba srpske nacionalnosti vode kao nestale u Hrvatskoj.

Sutra se navršava 14 godina od početka hrvatske vojne akcije "Oluja" koja je dovela do egzodusa više od 200.000 Srba iz Hrvatske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: