Uhapšen 61 mafijaš u Napulju

Italijanska policija uhapsila je 61 osumnjičenog pripadnika napuljske mafije zbog navodne trgovine drogom i iznuđivanja u tom južnom italijanskom gradu.

Izvor: B92

Sreda, 27.05.2009.

20:54

Default images

Među osumnjičenim mafijašima iz samog Napulja i okoline nalazi se devetoro žena i nekoliko šefova klana Sarno, glavne lokalne mafijaške porodice. Istražitelji veruju da se klan Sarno bori za vlastu u Kamori, napuljskoj verziji sicilijanske mafije, prenosi italijanska agencija ANSA.

Karabinjer Anđelo Macagati rekao je da je grupa uhapšenika terala poslovne ljude da plaćaju zaštitu, a i kontrolisali su lokalne tokove kokaina, uvozeći drogu iz Španije i prodajući je na ulicama Napulja.

Osumnjičeni su optuženi i za posedovanje nelegalnog oružja i stvaranje grupa po ugledu na mafiju.

Macagati je dodao da su Sarnoovi preuzeli vodeću ulogu u gradskom podzemlju "ne mafijaškim ratom već strateškim udruživanjima".

Italijanski ministar odbrane Ignacio la Rusa pozdravio je hapšenje te grupe, nazvavši to "velikim udarcem" Kamori, jednom od najozloglašenijih mafijaških udruženja u Italiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: