Ejdus: Nesaradnja sa ministarstvom

Upravnik Narodnog pozorišta u ostavci Predrag Ejdus rekao je da se povlači sa te funkcije zbog neuspešne saradnje sa Ministarstvom kulture u rešavanju problema.

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2009.

17:07

Default images

Ekonomska kriza dovela je do kulminacije nagomilanih problema u Narodnom pozorištu. Upravnik u ostavci Predrag Ejdus tvrdi da je od 800 zaposlenih u nacionalnom teatru skoro polovina višak. Ministar kulture Nebojša Bradić odgovara da je reorganizacija pozorišta bila zadatak uprave, a ne Ministarstva.

Ejdus kaže da u sadašnjoj raspodeli posla jedan zaposleni radi za nekoliko neradnika. Prema njegovim rečima, problem ne može da se reši u pozorištu, već u saradnji sa Ministarstvom kulture.

Ejdus kaže da komunikacija sa Ministarstvom liči na razgovor gluvih.

"Ova ostavka je pre svega moja nemogućnost dalje komunikacije sa ministrom i Ministarstvom kulture i ideje koje smo čuli na poslednjem sastanku UO su me ubedile da se ništa neće promenitii, da se od nas očekuje neka reorganizacija. Duboko sam ubeđen da je to nemoguće", rekao je Ejdus.

Ministar kulture Nebojša Bradić kaže za B92 da su u ovom času Srbiji preko potrebni menadžeri koji rešavaju a ne donose probleme i navodi da je reorganizacija pozorišta bila obaveza uprave, a ne Ministarstva.

Ejdus je ponovio da njegova ostavaka nema veze sa navodima da je kockarske račune plaćao bankovnom karticom Narodnog pozorišta.

"Nisam podneo ostavku zbog toga. To je jedna organizovana i sinhronizovana priča", rekao je Ejdus.

Ministar Bradić za sada ne želi da se bavi predviđenjem ko će biti novi upravnik Narodnog pozorišta posle Ejdusa i kaže da će o stavu koji su uputili odlučiti Vlada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: