Beograd: Izboden srednjoškolac

Učenik Hemijske škole u Beogradu koji je izboden nožem u učionici nalazi se van životne opasnosti. Uhapšena sva tri napadača.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 18.09.2008.

14:06

Default images

D.K, učenik drugog razreda Hemijsko-prehrambene škole u Beogradu, u školi je izboden nožem dva puta u predelu stomaka. On je van životne opasnosti i, posle manje hirurške intervencije, zbrinut je na odeljenju intenzivne nege Urgentnog centra u Beogradu.

Šef hirurške ekipe Miloš Bjelović rekao je novinarima u Urgentnom centru da je mladić zadobio dve ubodne rane u levu polovinu grudnog koša, kao i da su posle intervencije stvoreni uslovi za njegov povoljan postoperativni oporavak.

Hitna pomoć odvezla je povređenog D.K. u Urgentni centar s teškim telesnim povredama, a pri ulasku u Urgentni centar izgubio je svest. Posle šestog časa, naočigled svih učenika drugog razreda Hemijske škole, maloletni D.K. je izboden nožem u stomak.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Beograda Darko Senić izjavio je da su napadači na učenika identifikovani, a kako saznaje B92 tokom večeri uhapšena su sva tri napadača.

Senić je za B92 rekao da je su napadači takođe maloletna lica. On je naveo da je jedan napadač učenik Hemijsko-prehrambene škole. Teško ranjenog D.K. sa drugog sprata, gde se nalazi učionica, do prizemlja škole, odneli su učenici.

Na putu do Urgentog centra D.K. je izgubio dosta krvi i u besvesnom stanju je donesen na odeljenje reanimacije, a doktor Dušan Jovanović, zamenik direktora Urgentnog centra, rekao je da su povrede teške.

U Hemijskoj školi, gde se desio incident, postoji video nadzor, ali ne postoji školsko obezbeđenje.

Školski policajac, koji pored ove, obezbeđuje još dve škole u kraju, u trenutku napada nije bio u blizini.

Policija je pojačala kontrolu u tom delu Banovog brda, a za napadačima se još uvek traga.

Gradonačelnik: Pojačati bezbednost u školama

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da je užasnut ranjavanjem maloletnog učenika Hemijsko-prehrambene škole i zatražio je od nadležnih državnih organa da pojačaju bezbednost u svim školama na teritoriji Beograda.

"Ovo nije prvi put da naša deca stradaju na ovakav način i to u objektima u kojima treba da su najzaštićenija. Očigledno je da jedan školski policajac na tri škole nije rešenje koje daje rezultate", rekao je Đilas, a prenela služba za informisanje gradonačelnika Beograda.

On je kazao da je grad Beograd spreman da pomogne i finansijski nadležnim državnim organima kako bi bezbednost dece u školama bila na najvišem nivou.

"Sa žaljenjem mogu da konstatujem da su ovakvi incidenti dobrim delom posledica nekih društvenih dešavanja koja nisu na vreme i na pravi način sankcionisana", rekao je on.

"Mladi nasilniji u grupi"

Psiholog Vojislav Ćurčić smatra da je nasilje u društvu podstaklo mlade na to da budu nasilni, a neprirodne okolnosti odrastanja su ih učinile manje stabilnim i nezadovoljnim osobama, koje ne znaju da reše svoje probleme na promišljen način.

Ćurćić smatra da je porast nasilja izazvan i nedostatkom sankcija i oponašanjem ponašanja odraslih.

On je rekao i da su mladi mnogo nasilniji u grupi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: