Koštunica: DSS evropski orijentisan

Vojislav Koštunica razgovarao je sa predsednikom ENP-a Vilfredom Martensom i potpredsednikom Viktorom Orbanom o učešću DSS-a na Samitu ENP-a u junu.

Izvor: Beta

Četvrtak, 10.04.2008.

16:01

Default images

U razgovoru, predsednik Demokratske stranke Srbije je naveo da je potpuno jasna evropska orijentacija DSS-a i da jedan od ključnih ciljeva predstavlja ulazak Srbije kao celovite države sa svojom pokrajinom Kosovo i Metohija u EU, saopštava DSS.

"Koštunica je ukazao da je veoma važno da Srbija sa EU započne razgovor koji treba da potvrdi da EU poštuje suverenitet i teritorijalnu celovitost Srbije u njenim međunarodno priznatim granicama", navodi se u saopštenju.

Predsednik Evropske narodne partije Viulfred Martnes je na sastanku naveo da DSS pripada evropskoj porodici partija desnog centra, kao i da je ENP opredeljena za jačanje saradnje sa DSS-om.

"Martens je naglasio da jedan broj stranaka ENP-a ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije", navodi se u saopštenju DSS.

Saopšteno je i da je predsednik ENP Martnes istakao da dolazak delegacije ENP-a u Beograd predstavlja snažnu poruku o nastavku dijaloga ENP-a i DSS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: